Torba Yasa Bursa İş Dünyasının Talepleriyle Hayata Geçiyor
Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da iş dünyası temsilcilerinin talepleriyle şekillenen ‘Yeni Torba Yasa’ heyecanla bekleniyor. Yasa tasarısının üretimden istihdama, makine ve teçhizat yatırımlarından vergi indirimlerine kadar birçok alanda talep ettikleri düzenlemelerden oluştuğuna dikkat çeken BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat performansımızla başarı çıtamızı daha yüksek bir seviyeye taşıyacağız” dedi.
Ekonomide seferberlik ruhuyla başladığı 2017 yılını rekor büyüme, ihracat ve istihdam rakamlarıyla tamamlayan Türkiye, bu başarının 2018 yılında da devam etmesi için önemli düzenlemeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ülke ekonomisinin hedeflerinde sürükleyici bir rol üstlenen Bursa iş dünyasının taleplerini de içeren ‘Yeni Torba Yasa Tasarısı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Burkay, tasarının gerek yatırım ortamının iyileştirilmesi gerekse de üretim, ihracat ve istihdam rakamlarında yakalanan başarının katlanarak artmasına imkan sağlayacağını ifade etti.
MALİYE BAKANI’NA RAPOR
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı 2017 yılı içerisinde BTSO’da ağırladıklarını hatırlatan İbrahim Burkay, “Bu buluşmamızda ve daha sonra bir araya gelerek yaptığımız görüşmelerde sayın Bakanımıza meclis, komite ve konsey üyelerimizin taleplerini içeren raporlarımızı sunma fırsatı bulduk. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na taşınan yasa tasarısının birçok maddesi, Bursa iş dünyamızın talepleriyle şekillendi. Kısa süre içerisinde yasalaşmasını beklediğimiz tasarı, bizleri hedeflerimize biraz daha yaklaştıracak. Bu vesileyle başta hükümetimiz olmak üzere, Sayın Bakanımıza ve bakanlık yetkililerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
BURSA HEDEFLERİNDE VİTES YÜKSELTTİ
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın üretim, yatırım, Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetleri noktasında öncü şehirler arasında bulunduğunu belirterek, bu noktada hayata geçmesi beklenen torba yasada makine ve teçhizat yatırımlarında firmalara önemli kolaylıkların sağlanacağını ifade etti. Bursa’da Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunan firma sayısının 97’ye ulaştığını belirten Başkan Burkay, yıl sonuna kadar 200 Ar-Ge ve tasarım merkezi hedeflediklerini dile getirdi.
İSTİHDAMDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI
Organize sanayi bölgelerinde kanalizasyon, su arıtma, doğalgaz, elektrik, haberleşme ve yol gibi altyapı çalışmalarına da talepleri doğrultusunda vergi istisnası uygulanacağını dile getiren Başkan Burkay, söz konusu düzenlemenin yatırımları cazip hale getireceğini vurguladı.
Torba Yasa Tasarısı’nda istihdamı destekleyen çok sayıda düzenlemenin de bulunduğunu belirten İbrahim Burkay, “Önceki yıllarda yine üyelerimizin beklentileri doğrultusunda gerek işverenimize gerekse de çalışanlarımıza yönelik desteklerin devam etmesi de istihdamda kalıcı başarıların yolunu açacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: http://btso.org.tr